Slovenske obveznice u S&P Eurozone Government Bond Indexu

Bez autora
Apr 13 2010

Od svibnja će u indeks S&P Eurozone Government Bond Index biti uključene i obveznice Republike Slovenije. To će doprinijeti većoj prepoznatljivosti Slovenije kao razvijene i uvažene izdavateljice obveznica na tržištu obveznica država eurozone. U spomenuti su indeks uključene i obveznice iz Austrije, Belgije, Finske, Francuske, Njemačke, Italije itd. Kako bi postale njegovim dijelom, državne obveznice moraju ispunjavati kriterije kao što su denominacija u zajedničkoj valuti i izdavanje od strane države koja ima status razvijene države po klasifikaciji BIS (Bank of International Settlements.

Slovenske obveznice u S&P Eurozone Government Bond IndexuOd svibnja će u indeks S&P Eurozone Government Bond Index biti uključene i obveznice Republike Slovenije.

To će doprinijeti većoj prepoznatljivosti Slovenije kao razvijene i uvažene izdavateljice obveznica na tržištu obveznica država eurozone, ocjenjuje slovensko ministarstvo financija.

U spomenuti su indeks uključene i obveznice iz Austrije, Belgije, Finske, Francuske, Njemačke, Italije itd. Kako bi postale njegovim dijelom, državne obveznice moraju ispunjavati kriterije kao što su denominacija u zajedničkoj valuti i izdavanje od strane države koja ima status razvijene države po klasifikaciji BIS (Bank of International Settlements.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik